Harry Potter og Fønixordenen lydbog

Harry Potter og Fønixordenen som bog og lydbog.

Se muligheder for gratis at læse Harry Potter og Fønixordenen eller høre lydbogen.

 

Find Harry Potter som lydbog herKøb Harry Potter og Fønixordenen som almindelige bog her

Harry Potter og Fønixordenen – Beskrivelse af bogen

Under endnu en sommer med hans tante Petunia og onkel Vernon bliver, Harry Potter og Dudley angrebet af Dementorer. Efter at have brugt magi til at redde dem bliver Harry smidt ud fra Hogwarts, men beslutningen bliver senere trukket tilbage. Harry bliver i al hast reddet væk fra dem af en gruppe troldmænd (inklusive den rigtige Skrækøje Dunder, Remus Lupus og flere nye personer, inklusive Nymphadora Tonks, en ung heks der også er metamorphmagus [en troldmand der kan ændre hans/hendes udseende uden brug af magi], og Kingo Sjækelbolt, der er auror) til Grumsted Plads Nr. 12, som er hans gudfar Sirius Blacks hjem. Huset fungerer også som hovedkvarter for Fønixordenen, hvor både Hr. og fru Weasley, Skrækøje, Lupus og Black er medlemmer af. Ron Weasley og Hermione Granger forklarer at Fønixordenen er en hemmelig organisation ledet af Hogwarts rektor, Albus Dumbledore, som kæmper mod Voldemort og hans dødsgardister. Fra medlemmer af ordenen finder Harry og de andre ud af, at Voldemort forsøger at finde en genstand, som han ikke havde da han sidst blev besejret, og de antager at det er et våben af en slags. Harry finder også ud af, at Ministeriet for magi, der ledes af Cornelius Fudge nægter at anerkende Voldemorts genkomst, fordi det vil medføre en masse besvær for ministeriet. Han har tilmed kørt en smædekampagne mod Harry og Dumbledore.

Se mere her (overstående er citeret herfra):
“Harry Potter og Fønixordenen” (26. marts 2020). Wikipedia, Den frie encyklopædi. Hentet 26. marts 2020 fra https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Harry_Potter_og_F%C3%B8nixordenen&oldid=10302139.

Boganmeldelser der gør det let at vælge en ny bog

Det kan altid være svært hvilken bog man skal læse næste gang. Det er et stort udvalg der er af bøger i dagens danmark. Vi er heldigvis et folkefærd som læser meget og er glade for det. Vi håber at kunne hjælpe dig til et lettere og hurtigere valg af den nye bog til sengebordet, toget eller sofaen. Vores anmeldelser forsøger at favne bredt, men være grundige i anmeldelserne af bøgerne. 

Genvej til bogen

Find Harry Potter og Fønixordenen som lydbog her

Se mulighed for at høre lydbøger gratis.

Køb Harry Potter og Fønixordenen billigt her

Køb Harry Potter billigt her.
Se mulighed for at læse bogen gratis.

Stream Harry Potter og Fønixordenen her

Stort udvalg af e-bøger og lydbøger.

Lydbøger

Lydbøger kan være en rigtig god måde at “læse” en bog. Du kan udnytte transporttid som læsetid effektivt ved at have en lydbog til at køre i bilens højtalere. Hvis du benytter offentlig transport kan du let have Harry Potter og Fønixordenen i ørene i bussen eller toget. Det er også godt mod køresyge da du slipper for at kigge ned i en bog.
Lydbøger kan også være med til at skabe fællesskab omkring en bog. Hvis man har hjemlige sysler der skal ordnes om aftenen kan det være hyggeligt at sætte en lydbog på. Det giver et fællesskab for familien selvom nogle måske strikke og andre ligger puslespil.
Det kan også være at du bare er glad for de ofte gode oplæsere som kan give en bog ekstra indlevelse.  

Bøger på hylden eller lydbøger på mobilen

Bøger på hylden syntes mange giver et hyggeligt hjem. Hvis du er lidt som os så tror vi at du kender følelsen af at nogle bøger er det helt ok at låne og læse, mens andre er man bare nød til at eje. Dette gør naturligvis at hyldemetrene bliver fyldt op over tid. Her kan det være en hjælp at kunne downloade nogle e-bøger eller lydbøger til mobiltelefonen. Hvis du er en person som læser mange bøger kan det være en god investering at købe en e-bogslæser. Moderne e-readers giver en rigtig god og behagelig læseoplevelse. E-bøger og lydbøger er et fantastisk supplement i dagligdagen. Vi vil dog nævne at uanset hvad så er der ingenting som slår hyggen ved en rigtig god gammeldags bog. 

Derfor skal du læse bøger som Harry Potter og Fønixordenen

Vi tror du kender det: Du tager plads i sofaen. Bogen ligger klar og du har måske lidt lækkert i koppen. Du åbner bogen og begynder at læse. Hverdagen forsvinder for en stund mens du lever dig ind i bogens fortælling… Du slapper af og afstresser.

Læsning mindsker stress.

Et studie fra England har påvist klare tendenser for at mennesker kan reducerer stress ved bare at læse i 5-10 min om dagen. Læsningen hjælper kroppens muskler og hjerte til at slappe bedre af. Ligeledes viser et amerikansk studie at den afstressende effekt som man finder ved humor eller yoga også kan påvises ved læsning. Læsning giver altså afslapning. Afslapning giver mindre stress.

Læsning er godt for hukommelsen

Når du læser Harry Potter og Fønixordenen, eller en anden bog, styrker du din hukommelse. Bare tænk på alle de interne referencer der bliver fortalt i bogen. Bøgerne er simpelthen med til at træne din hjerne. Denne hjernegymnastik er faktisk så effektiv at meget tyder på at læsningen er med til at mindske risikoen for demens og Alzheimers.

Læsning af skønlitteratur øger måske empatien

Vi ved at mennekser som læser meget skønlitteratur er bedre til at aflæse andres ansigtsudtryk og følelser. Om denne evne kommer fordi at de læser meget skønlitteratur, eller om de læser meget skønlitteratur fordi de er ekstra empatiske det ved vi ikke med sikkerhed. Vi ved dog at det kræver en evne til at sætte sig i andres sted at læse god skønlitteratur. Læseren følger personerne i bøgernes eventyr. Læseren bliver sat ind i karakterens følelser og tanker gennem teksten. Dette gør i hvert fald at mennesker som læser meget skønlitteratur ofte er i situationer hvor de “kigger” ind i et andet “menneskes” tanker og følelser.

Læs Harry Potter og Fønixordenen højt for dit barn

Højtlæsning sammen med dit barn har mange gode egenskaber. For det første så er samværet guld værd. Højtlæsningen er med til at skabe ro i løbet af dagen, eller i slutningen af dagen hvis I bruger læsningen som godnatritual. Der skabes, og trænes, opmærksomhed i læsesituationen.
Den ro som der kommer på børnene, og den nærhed som I sammen kan opleve ved at sidde stille sammen og fokuserer på en god bog er også ofte med til at starte samtaler. Børnene høre/læser noget i bogen og kommer til at tænke på noget de har oplevet som de så fortæller om. Bøger er også med til at præsenterer børnene for ord og sprog som de ellers ikke ville have mødt. Det styrker altså deres sproglighed at få læst bøger højt.
Børnene møder desuden mange karakterer i bøgerne som de selv kan referere til. Disse karakterer i børneboger er ofte lidt overdrevne, men det er kun godt for så kan børnene bruge dem til at relaterer deres følelser igennem.