Harry Potter og fangen fra Azkaban lydbog

Harry Potter og fangen fra Azkaban som bog og lydbog.

Se muligheder for gratis at læse Harry Potter eller høre lydbogen.

 

Find Harry Potter og fangen fra Azkaban som lydbog herKøb Harry Potter og fangen fra Azkaban som almindelige bog her

Harry Potter og fangen fra Azkaban – Beskrivelse af bogen

Harry Potter og fangen fra Azkaban starter på Ligustervænget, hvor Harry tilbringer sin sommerferie hos familien Dursley, hans onkel og tante. Harry sidder på sit værelse, hvor han om natten laver lektier i al hemmelighed; onkel Vernon og tante Petunia frygter og afskyr alt, der har med troldmandsverdenen at gøre, og de har derfor forbudt Harry at beskæftige sig med sine studier i deres hus. Han modtager ugler fra Ron, Hermione og Hagrid. Ron sender ham et avisudklip, hvor der står, at Weasley-familien har vundet et lotteri og er taget på ferie i Egypten. Som fødselsdagsgave sender Ron et Luskometer der skal afsløre skjulte farer og snyd. Hermione sender et brev fra Frankrig hvor hun er på ferie, hendes gave er et sæt af redskaber til at vedligeholde sin kost. Harry modtager også et brev fra Hogwarts hvori der er en formular, som giver tilladelse til at besøge troldmandslandsbyen Hogsmeade. 

På Hogwarts-Ekspressen møder de en mand ved navn R. J. Lupus i en dyb søvn. Toget standser lige pludselig, og alle ser sig nervøst omkring. Med et bliver alle kastet tilbage i sæderne, det bliver koldt og så dukker der et væsen op der er klædt med sort hætte over hele hovedet og kroppen er også dækket til, og det er et svævende væsen. Det eneste ved væsenet der ikke er dækket er hænderne. Men det er ikke et kønt syn, det ligner nærmest døde edderkopper.

Se mere her (overstående er citeret herfra):
“Harry Potter og Fangen fra Azkaban” (26. februar 2020). Wikipedia, Den frie encyklopædi. Hentet 26. februar 2020 fra https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Harry_Potter_og_Fangen_fra_Azkaban&oldid=10259526.

Boganmeldelser der gør det let at vælge en ny bog

Det kan altid være svært hvilken bog man skal læse næste gang. Det er et stort udvalg der er af bøger i dagens danmark. Vi er heldigvis et folkefærd som læser meget og er glade for det. Vi håber at kunne hjælpe dig til et lettere og hurtigere valg af den nye bog til sengebordet, toget eller sofaen. Vores anmeldelser forsøger at favne bredt, men være grundige i anmeldelserne af bøgerne. 

Genvej til bogen

Find Harry Potter og fangen fra Azkaban som lydbog her

Se mulighed for at høre lydbøger gratis.

Køb Harry Potter og fangen fra Azkaban billigt her

Køb Harry Potter billigt her.
Se mulighed for at læse bogen gratis.

Stream Harry Potter og fangen fra Azkaban her

Stort udvalg af e-bøger og lydbøger.

Lydbøger

Lydbøger kan være en rigtig god måde at “læse” en bog. Du kan udnytte transporttid som læsetid effektivt ved at have en lydbog til at køre i bilens højtalere. Hvis du benytter offentlig transport kan du let have Harry Potter og fangen fra Azkaban i ørene i bussen eller toget. Det er også godt mod køresyge da du slipper for at kigge ned i en bog.
Lydbøger kan også være med til at skabe fællesskab omkring en bog. Hvis man har hjemlige sysler der skal ordnes om aftenen kan det være hyggeligt at sætte en lydbog på. Det giver et fællesskab for familien selvom nogle måske strikke og andre ligger puslespil.
Det kan også være at du bare er glad for de ofte gode oplæsere som kan give en bog ekstra indlevelse.  

Derfor skal du læse bøger som Harry Potter og fangen fra Azkaban

Vi tror du kender det: Du tager plads i sofaen. Bogen ligger klar og du har måske lidt lækkert i koppen. Du åbner bogen og begynder at læse. Hverdagen forsvinder for en stund mens du lever dig ind i bogens fortælling… Du slapper af og afstresser.

Læsning mindsker stress.

Et studie fra England har påvist klare tendenser for at mennesker kan reducerer stress ved bare at læse i 5-10 min om dagen. Læsningen hjælper kroppens muskler og hjerte til at slappe bedre af. Ligeledes viser et amerikansk studie at den afstressende effekt som man finder ved humor eller yoga også kan påvises ved læsning. Læsning giver altså afslapning. Afslapning giver mindre stress.

Læsning er godt for hukommelsen

Når du læser Harry Potter og fangen fra Azkaban, eller en anden bog, styrker du din hukommelse. Bare tænk på alle de interne referencer der bliver fortalt i bogen. Bøgerne er simpelthen med til at træne din hjerne. Denne hjernegymnastik er faktisk så effektiv at meget tyder på at læsningen er med til at mindske risikoen for demens og Alzheimers.

Læsning af skønlitteratur øger måske empatien

Vi ved at mennekser som læser meget skønlitteratur er bedre til at aflæse andres ansigtsudtryk og følelser. Om denne evne kommer fordi at de læser meget skønlitteratur, eller om de læser meget skønlitteratur fordi de er ekstra empatiske det ved vi ikke med sikkerhed. Vi ved dog at det kræver en evne til at sætte sig i andres sted at læse god skønlitteratur. Læseren følger personerne i bøgernes eventyr. Læseren bliver sat ind i karakterens følelser og tanker gennem teksten. Dette gør i hvert fald at mennesker som læser meget skønlitteratur ofte er i situationer hvor de “kigger” ind i et andet “menneskes” tanker og følelser.

Læs Harry Potter og fangen fra Azkaban højt for dit barn

Højtlæsning sammen med dit barn har mange gode egenskaber. For det første så er samværet guld værd. Højtlæsningen er med til at skabe ro i løbet af dagen, eller i slutningen af dagen hvis I bruger læsningen som godnatritual. Der skabes, og trænes, opmærksomhed i læsesituationen.
Den ro som der kommer på børnene, og den nærhed som I sammen kan opleve ved at sidde stille sammen og fokuserer på en god bog er også ofte med til at starte samtaler. Børnene høre/læser noget i bogen og kommer til at tænke på noget de har oplevet som de så fortæller om. Bøger er også med til at præsenterer børnene for ord og sprog som de ellers ikke ville have mødt. Det styrker altså deres sproglighed at få læst bøger højt.
Børnene møder desuden mange karakterer i bøgerne som de selv kan referere til. Disse karakterer i børneboger er ofte lidt overdrevne, men det er kun godt for så kan børnene bruge dem til at relaterer deres følelser igennem.

Boganmeldelse af Harry Potter og fangen fra Azkaban

Følg linket på knappen herunder for at læse mere om Harry Potter og fangen fra Azkaban.
Du kan desuden læse mere om et stort udvalg af bestseller bøger via linket. På de enkelte undersider kan du læse anmeldelser og resume af de enkelte bøger. Udvalget er stort, men du hurtigere kan sammenligne enkelte bøger. Oversigterne kan være hjælpsomme hvis du har læst en bog du var glad for og gerne vil finde noget lignende.

Brug bibliotekerne

Det kan være en god ide at tænke sig godt om inden man går ud og køber en bog. Nogle bøger er måske let tilgængelig på biblioteket. Du kan tjekke online hurtigt. Nogle bøger er dog dejlige at have hurtig adgang til. Dette kan ske ved at man ejer bogen eller man kan også vælge at benytte sig af nogle af de fremragende online streaming tjenester. Her får man en god fleksibilitet i brugen af bøgerne.