Harry Potter og det forbandede barn

Harry Potter og det forbandede barn som bog og lydbog.

Se muligheder for gratis at læse Harry Potter og det forbandede barn eller høre lydbogen.

 

Køb Harry Potter og det forbandede barn som almindelige bog her

Harry Potter og det forbandede barn – Beskrivelse af bogen

Harry Potter og det forbandede barn (engelsk Harry Potter and the Cursed Child), nogle gange omtalt som Harry Potter og det forbandede barn – del et & to , er et todelt West End teaterstykker skrevet af Jack Thorne baseret på en original ny historie af Thorne, J.K. Rowling og John Tiffany. Forpremieren på stykket blev spillet 7. juni 2016 Palace Theatre, og dens officielle premiere blev 30. juli 2016. Manuskriptet til stykket, og ikke selve historien stykket bygger på, blev udgivet den 31. juni 2016, og blev dermed den ottende bog, der foregår i det magiske univers, og med særligt fokus på Harry James Potter og hans kampe i ufredstider i det magisk samfund i Storbritannien. Historien begynder 19 år efter begivenhederne i Harry Potter og Dødsregalierne og følger Harry Potter, der nu er ansat i Ministeriet for Magi, og hans søn Albus Severus Potter.

Se mere her (overstående er citeret herfra):
“Harry Potter og det forbandede barn” (26. februar 2020). Wikipedia, Den frie encyklopædi. Hentet 26. februar 2020 fra https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Harry_Potter_og_det_forbandede_barn&oldid=10259524.

Boganmeldelser der gør det let at vælge en ny bog

Det kan altid være svært hvilken bog man skal læse næste gang. Det er et stort udvalg der er af bøger i dagens danmark. Vi er heldigvis et folkefærd som læser meget og er glade for det. Vi håber at kunne hjælpe dig til et lettere og hurtigere valg af den nye bog til sengebordet, toget eller sofaen. Vores anmeldelser forsøger at favne bredt, men være grundige i anmeldelserne af bøgerne. 

Genvej til bogen

Køb Harry Potter og det forbandede barn billigt her

Køb Harry Potter billigt her.
Se mulighed for at læse bogen gratis.

Bøger på hylden eller lydbøger på mobilen

Bøger på hylden syntes mange giver et hyggeligt hjem. Hvis du er lidt som os så tror vi at du kender følelsen af at nogle bøger er det helt ok at låne og læse, mens andre er man bare nød til at eje. Dette gør naturligvis at hyldemetrene bliver fyldt op over tid. Her kan det være en hjælp at kunne downloade nogle e-bøger eller lydbøger til mobiltelefonen. Hvis du er en person som læser mange bøger kan det være en god investering at købe en e-bogslæser. Moderne e-readers giver en rigtig god og behagelig læseoplevelse. E-bøger og lydbøger er et fantastisk supplement i dagligdagen. Vi vil dog nævne at uanset hvad så er der ingenting som slår hyggen ved en rigtig god gammeldags bog. 

Derfor skal du læse bøger som

Harry Potter og det forbandede barn

Vi tror du kender det: Du tager plads i sofaen. Bogen ligger klar og du har måske lidt lækkert i koppen. Du åbner bogen og begynder at læse. Hverdagen forsvinder for en stund mens du lever dig ind i bogens fortælling… Du slapper af og afstresser.

Læsning mindsker stress.

Et studie fra England har påvist klare tendenser for at mennesker kan reducerer stress ved bare at læse i 5-10 min om dagen. Læsningen hjælper kroppens muskler og hjerte til at slappe bedre af. Ligeledes viser et amerikansk studie at den afstressende effekt som man finder ved humor eller yoga også kan påvises ved læsning. Læsning giver altså afslapning. Afslapning giver mindre stress.

Læsning er godt for hukommelsen

Når du læser Harry Potter og det forbandede barn, eller en anden bog, styrker du din hukommelse. Bare tænk på alle de interne referencer der bliver fortalt i bogen. Bøgerne er simpelthen med til at træne din hjerne. Denne hjernegymnastik er faktisk så effektiv at meget tyder på at læsningen er med til at mindske risikoen for demens og Alzheimers.

Læsning af skønlitteratur øger måske empatien

Vi ved at mennekser som læser meget skønlitteratur er bedre til at aflæse andres ansigtsudtryk og følelser. Om denne evne kommer fordi at de læser meget skønlitteratur, eller om de læser meget skønlitteratur fordi de er ekstra empatiske det ved vi ikke med sikkerhed. Vi ved dog at det kræver en evne til at sætte sig i andres sted at læse god skønlitteratur. Læseren følger personerne i bøgernes eventyr. Læseren bliver sat ind i karakterens følelser og tanker gennem teksten. Dette gør i hvert fald at mennesker som læser meget skønlitteratur ofte er i situationer hvor de “kigger” ind i et andet “menneskes” tanker og følelser.

Læs Harry Potter og det forbandede barn højt for dit barn

Højtlæsning sammen med dit barn har mange gode egenskaber. For det første så er samværet guld værd. Højtlæsningen er med til at skabe ro i løbet af dagen, eller i slutningen af dagen hvis I bruger læsningen som godnatritual. Der skabes, og trænes, opmærksomhed i læsesituationen.
Den ro som der kommer på børnene, og den nærhed som I sammen kan opleve ved at sidde stille sammen og fokuserer på en god bog er også ofte med til at starte samtaler. Børnene høre/læser noget i bogen og kommer til at tænke på noget de har oplevet som de så fortæller om. Bøger er også med til at præsenterer børnene for ord og sprog som de ellers ikke ville have mødt. Det styrker altså deres sproglighed at få læst bøger højt.
Børnene møder desuden mange karakterer i bøgerne som de selv kan referere til. Disse karakterer i børneboger er ofte lidt overdrevne, men det er kun godt for så kan børnene bruge dem til at relaterer deres følelser igennem.

Boganmeldelse af Harry Potter og det forbandede barn

Følg linket på knappen herunder for at læse mere om Harry Potter og det forbandede barn.
Du kan desuden læse mere om et stort udvalg af bestseller bøger via linket. På de enkelte undersider kan du læse anmeldelser og resume af de enkelte bøger. Udvalget er stort, men du hurtigere kan sammenligne enkelte bøger. Oversigterne kan være hjælpsomme hvis du har læst en bog du var glad for og gerne vil finde noget lignende.

Brug bibliotekerne

Det kan være en god ide at tænke sig godt om inden man går ud og køber en bog. Nogle bøger er måske let tilgængelig på biblioteket. Du kan tjekke online hurtigt. Nogle bøger er dog dejlige at have hurtig adgang til. Dette kan ske ved at man ejer bogen eller man kan også vælge at benytte sig af nogle af de fremragende online streaming tjenester. Her får man en god fleksibilitet i brugen af bøgerne.